„ქართული ღვინის ფესტივალი 2023-ის” ფარგლებში, ღვინის მუზეუმმა ფესტივალის სტუმრებს უმასპინძლა, სადაც მასტერკლასი ჩაუტარდათ

„ქართული ღვინის ფესტივალი 2023-ის” ფარგლებში, ღვინის მუზეუმმა ფესტივალის სტუმრებს უმასპინძლა, სადაც მასტერკლასი ჩაუტარდათ

„ქართული ღვინის ფესტივალი 2023-ის” ფარგლებში, ღვინის მუზეუმმა ფესტივალის სტუმრებს უმასპინძლა, სადაც მასტერკლასი ჩაუტარდათ თემაზე „დეგუსტაციის ხელოვნება და ყნოსვის ტრენინგი“.

ფესტივალზე მისულ სტუმრებს მასტერკლასი პროფესიონალმა სომელიემ WSET 3-ის კურსდამთავრებულმა თეონა თოხაძემ ჩაუტარა.

„მასტერკლასმა ძალიან საინტერესოდ ჩაიარა, საკმაოდ ინტერაქტიური იყო. ვისაუბრეთ იმ პარამეტრებზე, რის მიხედვითაც უნდა შევაფასოთ ღვინო. განვიხილეთ, რატომ არის მნიშვნელოვანი არომატების კარგად ცნობა”,- აღნიშნა სომელიემ.

როგორც მასტერკლასის მონაწილეებმა აღნიშნეს, მათ დეტალური ინფორმაცია მიიღეს დეგუსტაციის ხელოვნებასთან დაკავშირებით, ამასთან გაეცნენ იმ კრიტერიუმებს, რომელიც ღვინის შეფასებისას გამოიყენება. შეგახსენებთ, რომ თბილისში, ტრადიციულად სიონის ქუჩაზე, „ქართული ღვინის ფესტივალი“ მიმდინარეობს.

ფესტივალი 12:00 საათზე დაიწყო და ის 19:00 საათამდე გაგრძელდება. სტუმრებს 50-მდე ადგილობრივი მწარმოებლის პროდუქციის დეგუსტაციისა და შეძენის საშუალება აქვთ, მათ შორის არის სხვადასხვა სახეობის ღვინო, პური, ყველი, ჩურჩხელა, ჩირი, თაფლი და სხვა. ფესტივალზე წარმოდგენილია ისეთი განსხვავებული პროდუქტებიც, როგორიცაა ბროწეულის ღვინო.

ფესტივალი მთელი დღის განმავლობაში დატვირთული იქნება მრავალფეროვანი გასართობი პროგრამით, რომელიც გათვლილია როგორც ბავშვებისთვის, ისე უფროსებისთვის. ადგილზე შესაძლებელია ცოცხალი მუსიკის მოსმენა, როგორც ფოლკლორული ანსამბლების, ასევე ბენდების.

„ქართული ღვინის ფესტივალი 2023-ის” ფარგლებში, ღვინის მუზეუმმა ფესტივალის სტუმრებს უმასპინძლა, სადაც მასტერკლასი ჩაუტარდათ

„ქართული ღვინის ფესტივალი 2023-ის” ფარგლებში, ღვინის მუზეუმმა ფესტივალის სტუმრებს უმასპინძლა, სადაც მასტერკლასი ჩაუტარდათ თემაზე „დეგუსტაციის ხელოვნება და ყნოსვის ტრენინგი“.

ფესტივალზე მისულ სტუმრებს მასტერკლასი პროფესიონალმა სომელიემ WSET 3-ის კურსდამთავრებულმა თეონა თოხაძემ ჩაუტარა.

„მასტერკლასმა ძალიან საინტერესოდ ჩაიარა, საკმაოდ ინტერაქტიური იყო. ვისაუბრეთ იმ პარამეტრებზე, რის მიხედვითაც უნდა შევაფასოთ ღვინო. განვიხილეთ, რატომ არის მნიშვნელოვანი არომატების კარგად ცნობა”,- აღნიშნა სომელიემ.

როგორც მასტერკლასის მონაწილეებმა აღნიშნეს, მათ დეტალური ინფორმაცია მიიღეს დეგუსტაციის ხელოვნებასთან დაკავშირებით, ამასთან გაეცნენ იმ კრიტერიუმებს, რომელიც ღვინის შეფასებისას გამოიყენება. შეგახსენებთ, რომ თბილისში, ტრადიციულად სიონის ქუჩაზე, „ქართული ღვინის ფესტივალი“ მიმდინარეობს.

ფესტივალი 12:00 საათზე დაიწყო და ის 19:00 საათამდე გაგრძელდება. სტუმრებს 50-მდე ადგილობრივი მწარმოებლის პროდუქციის დეგუსტაციისა და შეძენის საშუალება აქვთ, მათ შორის არის სხვადასხვა სახეობის ღვინო, პური, ყველი, ჩურჩხელა, ჩირი, თაფლი და სხვა. ფესტივალზე წარმოდგენილია ისეთი განსხვავებული პროდუქტებიც, როგორიცაა ბროწეულის ღვინო.

ფესტივალი მთელი დღის განმავლობაში დატვირთული იქნება მრავალფეროვანი გასართობი პროგრამით, რომელიც გათვლილია როგორც ბავშვებისთვის, ისე უფროსებისთვის. ადგილზე შესაძლებელია ცოცხალი მუსიკის მოსმენა, როგორც ფოლკლორული ანსამბლების, ასევე ბენდების.

ანდრო გოცირიძე - ახლა დასავლეთთან კონფრონტაციის დრო ნამდვილად არ არის, ურთიერთობები ჩიხშია შესული, მმართველ პარტიას მათი გაჯანსაღების რესურსი აღარ აქვს
ქართული პრესის მიმოხილვა 29.05.2025
ლოპოტას ოლიმპიადა გაიხსნა - ლოპოტა სპა რეზორტი თანამშრომლებისთვის ახალ მასშტაბურ პროექტს იწყებს
„სოკარის“ განახლებული შავი კონცეფციის მორიგი სადგური
სილქნეტის და Orange-ის გლობალური მნიშვნელობის თანამშრომლობა ახალ ეტაპზე გადადის
ინოვაციები და ციფრული ტრანსფორმაცია სადაზღვევო კომპანია „ალდაგში“
„კონსიერჟ თბილისი“ უკვე ლოს-ანჯელესში
„ბიოგრაფი ლივინგი“ დეველოპერული პროექტების ნოვატორულ დიზაინ კონცეპციებს NBK-ს ტერაკოტას საფასადე მასალებით აღასრულებს
Tempo Beverages-მა „ზედაზენის“ საკონტროლო პაკეტი შეიძინა – ისტორიული გარიგება ქართული სასმელების სექტორში