აჭარელი მეღვინეებისა და გიდების ტრენინგები კახეთში დასრულდა

აჭარელი მეღვინეებისა და გიდების ტრენინგები კახეთში დასრულდა. ორკვირიან თეორიულ-პრაქტიკულ ტრენინგებზე მონაწილეებმა ღვინისა და ღვინის ტურიზმის მიმართულებით პროფესიონალი მეღვინეების, ღვინის ტექნოლოგებისა და გიდებისგან საინტერესო ლექციები მოისმინეს. პრაქტიკული ტრენინგებისას კახეთში არსებულ ღვინის მარნებს სტუმრობდნენ და ადგილზე გაეცნენ ღვინის წარმოების, რეალიზაციის პროცესს, იქ არსებულ ტურისტულ პროდუქტებსა და სერვისებს. ამის შესახებ „ინტერპრესნიუსს“ აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის მთავრობის ტურიზმისა და კურორტების დეპარტამენტიდან აცნობეს.

მათივე ინფორმაციით, ტრენინგები აჭარის ტურიზმის დეპარტამენტის ორგანიზებითა და USAID-ის დაფინანსებით განხორციელდა. მას კახეთში დმო „ვიზიტ კახეთის“ ჯგუფი უზრუნველყოფდა. შემაჯამებელ ღონისძიებაზე, რომელსაც ორგანიზატორები დაესწრნენ მონაწილეებს სერტიფიკატები საზეიმო ვითარებაში გადაეცათ.

„ეს იყო ძალიან ნაყოფიერი ერთობლივი პროექტი, რომელმაც ხელი შეუწყო ჩვენი მეღვინეებისა და ღვინის ტურიზმის მიმართულებით მომუშავე გიდების კვალიფიკაციის ამაღლებას. გვიხარია, რომ ტრენინგების თითოეული მონაწილე არის კმაყოფილი და მოტივირებული, განვითარდეს და განავითაროს საკუთარი ბიზნესი. ღვინის ტურიზმის მიმართულებით რეგიონში ტურისტების ინტერესი მზარდია, რაც გასული წლის მონაცემებით ღვინის მარნებში ვიზიტორების 23.90%-იანი ზრდას ითვალისწინებს. ბუნებრივია, აღნიშნული პროექტი ხელს შეუწყობს აჭარაში ღვინის ტურიზმის განვითარებას და რეგიონში ჩამოსული სტუმრებისთვის შესაბამისი სერვისის შეთავაზებას. განსაკუთრებული მადლობა გვინდა გადავუხადოთ USAID-ის ეკონომიკური უსაფრთხოების პროგრამის წარმომადგენლებს, რომელთა ფინანსური მხარდაჭერითაც შესაძლებელი გახდა აღნიშნული წარმატებული პროექტის განხორციელება. მადლობას ასევე ვუხდით პროექტში ჩართული ყველა ორგანიზაციის წარმომადგენელსა და ტრენერს, რომელთა ერთობლივმა მუშაობამაც ხელი შეუწყო პროექტის წარმატებას“, - განაცხადა აჭარის ტურიზმის დეპარტამენტის თავმჯდომარე თინათინ ზოიძემ.

აჭარაში მოქმედ გიდებსა და ღვინის მარნების მეპატრონეებს კახეთში ტრენინგები და ვორქშოპები ისეთი მნიშვნელოვანი თემების შესახებ ჩაუტარდათ როგორებიცაა: როგორ წარმოვაჩინოთ ღვინის მარანი და ღვინო, ღვინისა და კერძების შეხამება, ღვინის მარკეტინგი, ღვინის დეგუსტაციის თეორია და ღვინის კლასიფიკაცია, ასევე ღვინის კულტურა და ისტორია, მევენახეობა და მევენახეობის კერები საქართველოში, ქართული ვაზის სახეობები, ქვევრი და ქვევრის ღვინო, როგორც არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობა, ქვევრის ღვინისა და კლასიკური ღვინის წარმოების ზოგადი ტექნოლოგია, ორგანული და არაორგანული ღვინო.

მარკო მიკელსონი - საქართველომ ყურადღების მოსაპოვებლად უნდა იბრძოლოს - პატარა ქვეყნები იმაზე დიდები უნდა ვიყოთ, ვიდრე ფიზიკურად ვართ
ქართული პრესის მიმოხილვა 27.02.2020
ირაკლი მელაშვილი - ვფიქრობ, საარჩევნო სისტემასთან დაკავშირებით არსებულ  ფონზე ხელისუფლებას გაუჭირდება ოპოზიციისთვის მოლაპარაკებების ჩაშლის გადაბრალება
როგორ დავაჩქაროთ მდგრადი განვითარების მიზნების განხორციელება აზიასა და წყნარ ოკეანეთში
ადგილობრივი სასტუმროების ჯგუფური და ინდივიდუალური დაჯავშნის ონლაინ პლატფორმა HOTEL HUB GEORGIA ბაზარზე ოპერირებას ამიერიდან HOTEL HUB GROUP-ის სახელით გააგრძელებს
„ბადაგონს“ საუკეთესო ქართული ღვინის კომპანიის სტატუსი მიენიჭა
GM Pharma-ს („ჯი-ემ-პი“) ხარისხის ახალი ISO სერტიფიკატი გადაეცა
სამსუნგმა Galaxy S20 სერია წარადგინა
PSP პირველი ჩაერთო გაეროს განვითარების პროგრამის პროექტში „სოციალური დაცვის სისტემის გარდაქმნა შეზღუდული შესაძლებლობის მქონე პირებისთვის“
BDO-მ ინფორმაციული უსაფრთხოების საერთაშორისო სტანდარტის ISO/IEC 27001 სერტიფიცირება გაიარა